Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Łosoś zapiekany z koperkiem.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Polecamy łososia pieczonego w folii z pieczarkami i koperkiem doprawionego musztardą.

Łosoś zapiekany z koperkiem.

Składniki:

Łosoś zapiekany z koperkiem.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś zapiekany z koperkiem.
Pomysl z koperkiem podpowiedziala mi kolezanka.



Kazdy kawalek ryby skarapiamy sokiem z cytryny,lekko solimy i posypujemy koperkiem.Porcje kladziemy na kawalkach folii aluminiowej,dokladamy po lyzeczce masla i szczelnie zawijamy.Pieczemy ok 30 min w tem 180 stopni.Przed samym podaniem przygotowujemy sos do polania,pokrojone w plasterki pieczarki szybko przesmazamy na oliwie z oliwek,dodajemy smietane i musztarde , chiwilke mieszamy na patelni,az sos zacznie sie gotowac.