Sposób przygotowania:
Łososiowo- szpinakowa tarta
Masło roztapiamy i dodajemy do niego mąkę i smażymy 2 minuty. Ściągamy garnek z ognia i ciągle mieszając dodajemy mleko. Gdy składniki się połączą dajemy garnek na ogień i gotujemy ok 5 minut ciągle mieszając aż sos zgęstnieje. Dodajemy sól, pieprz i śmietenę (jeżeli ktoś woli wersję dietetyczną śmietanę można pominąć). Całość mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Na patelni rozgrzewamy masło a następnie wrzucamy szpinak i smażymy aż "zwiędnie". doprawoamy solą i siekamy. Łososia grillujmy- przyprawiamy według uznania (ja nie przyprawiałam ryby gdyż zależało mi na delikatności potrawy). Odrywamy skórę i rozrywamy rybę na kawałki. Do wcześniej przygotowanego ciasta z tego przepisu https://gotujmy.pl/przepis-na-kruche-ciasto-np-na-tarte,przepisy,187395.html nakładamy na przemiennie łososia, sos i szpinak. Posypujemy parmezanem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy przez 30 minut.