Sposób przygotowania:
Lukrowane ciasto z wiśniami
Margarynę utrzeć z cukrem i płynnym miodem na krem, następnie cały czas ucierając dodać jajka i porcjami przesianą mąkę wymieszaną z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą na koniec do ciasta dodać posiekane orzechy, dokładnie wszystko wymieszać. Formę (25 cm średnicy)wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, przełożyć do niej ciasto. Piec w temp. 180-190st do 50 min po upieczeniu ciasto wystudzić i wyjąć z formy, polać grubą warstwą lukru i posypać wiśniami.(ja miałam troszkę mało wiśni więc dodałam czereśnie) Lukier: Białko z wcześniej dokładnie umytego i sparzonego jajka utrzeć z sokiem cytrynowym i cukrem pudrem. Cukru dodajemy tyle, aby uzyskać gęsty, ale jeszcze lejący się lukier.