Sposób przygotowania:
Makaron a'la pizza
Makaron gotujemy al dente. Pieczarki obieramy, kroimy na plasterki i podsmażamy je razem z pokrojoną w kosteczkę cebulką. Jajko mieszamy razem z mlekiem i odrobiną soli.
Na sporej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy na nią makaron, który następnie zalewamy rozmąconym jajkiem.Posypujemy wszystko startym na tarce o grubych oczkach serem, a także oregano i czosnkiem, posiekanym drobniuteńko. Następnie warstwami kładziemy pieczarki, pokrojone w kostkę pomidory i kiełbasę. Delikatnie solimy i pieprzymy. Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy "pizzę" na maleńkim ogniu, aż ser się stopi. Jemy na ciepło.
Na sporej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy na nią makaron, który następnie zalewamy rozmąconym jajkiem.Posypujemy wszystko startym na tarce o grubych oczkach serem, a także oregano i czosnkiem, posiekanym drobniuteńko. Następnie warstwami kładziemy pieczarki, pokrojone w kostkę pomidory i kiełbasę. Delikatnie solimy i pieprzymy. Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy "pizzę" na maleńkim ogniu, aż ser się stopi. Jemy na ciepło.