Sposób przygotowania:
Makaron Cassarecee z sosem czterogrzyb.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem, w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy z oliwek.Na patelni rozgrzać masło, włożyć pokrojoną w kosteczkę cebulę.Poddusić ją i włożyć grubo pokrojone grzyby.Ja dałam mieszankę kurek z podgrzybkami, maślakami i kozakami.Podlać rozpuszczoną w szklance wody kostką grzybową.Dusić ok. 40 min.Dodać śmietanę, dusić jeszcze ok. 15 min.Doprawić solą, pieprzem mielonym i sosem sojowym.Ser zetrzeć na drobnej tarce.Na talerzu ułożyć makaron.Na nim grzyby, posypać tartym serem i ew. koperkiem.SMACZNEGO!
elzbieta8960
Henia
Ela, można też z suszonych grzybów, po ich namoczeniu.
Darth Vader
Mikrula
Henia
To coś takiego jak kostka rosołowa, tylko o smaku grzybowym.
Mikrula
Dzieki,bede szukac.Pozdrowionkw;)