Sposób przygotowania:
Makaron nadziewany szpinakiem z musem dyniowym
Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Szpinak rozmrozić i odsączyć nadmiar wody. Smażyć na patelni i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Woda powinna całkowicie odparować. Dodać pokruszoną fetę i wszystko dokładnie wymieszać. Dynię pokroić w kostkę i smażyć na oliwie z oliwek, aż stanie się miękka. Odłożyć parę cząstek do dekoracji. Dodać curry i gałkę muszkatołową. Dynię zmiksować na puree. Jajka dobrze roztrzepać i połączyć z dynią. Przyprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie z oliwek. Dodać pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka, przyprawić. Formę do keksu (11x22) posmarować masłem. Szpinak włożyć do rękawa cukierniczego i końcówką do nadziewania nadziewać ugotowany makaron. Jeżeli cząstki szpinaku są zbyt duże należy zmiksować blenderem. Układać wzdłuż foremki. Kiedy ułożymy warstwę należy zalać ją puree z dyni. Na to kolejna warstwa nadziewanego makaronu i tak do wyczerpania składników. Na wierzchu wyłożyć kurczaka i zalać puree z dyni. Piec w 180*C przez około 40min. Po upieczeniu ozdobiłam cząstkami dyni i pomidorkami koktajlowymi.