Sposób przygotowania:
Makaron Tao Tao dynią puree i boczkiem
W małej miseczce wymieszać rozdrobniony czosnek, kurkumę, kumin i curry dodać do miski z pokrojoną dynią. Wymieszać dokładnie i przełożyć na wyłożoną papierem blachę, piec w temp. 200 stopni ok 20-25 min. W tym czasie przygotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniach (może to być np. tylko makaron ryżowy lub inny np spaghetti). Gotowy makaron odcedzić na sicie i przełożyć na patelnie. Dodać 3 łyżki sosu sojowego i sos teryiaki oraz biały sezam. Podgrzać do odparowania płyn, aż makaron zmieni kolor (2 min.). Upieczoną dynie zmiksować na puree, doprawić solą pieprzem i łyżką sosu sojowego. Ja wymieszałam tylko makaron ze słodkich ziemniaków z sosem i sezamem. Makaron podawać z aromatycznym sosem dyniowym, kleksem kwaśnej śmietany, boczkiem uprażonym na suchej patelni- ilość dowolna. Posypać natką i czarnym sezamem.