Sposób przygotowania:
Makaron warzywny z złotym kurczakiem w boczku
Filet z kurczaka płuczemy, kroimy na długie paski. Podsmażamy na oliwie, doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy curry aby nabrały złotego koloru. W tym samym czasie gotujemy makaron na al dente w lekko osolonej wodzie, a Mieszankę Włoską w oddzielnym garnku gotujemy ok. 10 min. i odcedzamy. Czosnek drobno kroimy, podsmażamy na 2 łyżkach oleju, dodajemy szpinak podsmażamy ok. 2 min, następnie dodajemy ugotowane warzywa, mieszamy, doprawiamy sosem Worceterhire. Całość mieszamy z makaronem i przykrywamy. Boczek podgrzewamy na patelni, zawijamy nim filety z kurczaka, podajemy z makaronem warzywnym, który posypujemy sezamem. Całość doprawiamy pieprzem, dodajemy kapary i zieloną pietruszkę . Smacznego