Sposób przygotowania:
Makaron zapiekany z fasolką szparagową
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, dodać curry, oliwę, wymieszać i odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie włożyć na patelnię i usmażyć. Pod koniec dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Podlać 1-2 łyżkami wody dodać obrane i pokrojone pomidory, ketchup i gotować do odparowania płynu. Makaron ugotować w osolonej wodzie odcedzić. Fasolkę umyć, oczyścić i ugotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, wsypać do sosu pomidorowego z mięsem, wymieszać, przyprawić do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, wyłożyć połowę makaronu, sos z fasolką, przykryć pozostałym makaronem, posypać żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec.