Sposób przygotowania:
Makaronowa patelnia
Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać drobno. Z parówek zdjąć folię, pokroić je w plasterki. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. W rondlu, na oleju przesmażyć cebulę i paprykę, dodać pieczarki, a na koniec parówki. Posypać pieprzem i odrobiną soli. W międzyczasie w garnku ugotować spaghetti wg przepisu na opakowaniu, na pół twardo. Odcedzić i wrzucić do rondla. Wymieszać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wrzucić do miseczki, wlać mleko i śmietankę, wbić 2 jajka, roztrzepać, dodać sól, pieprz i bazylię. Wymieszać. Zalać tym sosem składniki w rondlu. Ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach i posypać całość. Przykryć pokrywką i nie mieszając smażyć około 10-12 minut na małym ogniu. Zdjąć pokrywkę, gotowe danie pokroić na ćwiartki i podawać ozdobione bazylią