anetka

anetka

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Makaronowe łódeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Przybrać krążkami zrumienionej cebuli.

Makaronowe łódeczki

Składniki:

Makaronowe łódeczki

 

  • 1/2 kg makaronu-duże muszle
  • 3 dag suszonuch grzybów
  • 30 dag kiszonej kapusty
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Makaronowe łódeczki
Ugotować makaron,osączyć.Grzyby namoczyć i ugotować,kiszoną kapustę obgotować 5 min..Odciśnięte grzyby i kapustę zemleć.Farsz przesmażyć z olejem ok.10 min,dodając drobno posiekaną i podsmażoną cebulkę.przyprawić do smaku solą i pieprzem.Przygotowanym farszem napełnić ugotowane muszle.Ułożyć na półmisku.