Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Makaronowe muffinki z grzybami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Takie muffinki to doskonałe rozwiązanie na obiad, są bardzo sycące i pyszne. Może je również przygotować na przekąskę i podać na zimno. A, że trwa sezon grzybowy to bardzo polecam je przygotować, na pewno Wam posmakują. Smacznego.

Makaronowe muffinki z grzybami

Składniki:

Makaronowe muffinki z grzybami

Składniki:

Sposób przygotowania:

Makaronowe muffinki z grzybami
1. Makaron należy ugotować w osolonej wodzie z łyżką oleju, miękki dokładnie odcedzić i dokładnie wystudzić ( makaron można ugotować dzień wcześniej ). Grzyby należy oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć, następnie pokroić w drobną kostkę i ugotować do miękkości, ugotowane dokładnie odcedzić i wystudzić ( tak jak makaron grzyby można je ugotować dzień wcześniej ).

2. Kolejno do miski dać jajka i śmietanę, następnie lekko je roztrzepać, dodać ser żółty i grzyby, wymieszać przyprawiając do smaku przyprawami i ziołami.

3. Formę do pieczenia muffinek posmarować masłem, następnie do każdego wgłębiania włożyć porcję makaronu formując takie jakby gniazdka, następnie makaron zalać przygotowaną masą.

4. Muffinki piec w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut do zrumienienia i ścięcia się masy. Muffinki będą gotowe gdy będą ładnie i bez problemu odchodziły od formy. Gotowe.

5. Podajemy i życzę smacznego.

Tagi:

przystawki