Sposób przygotowania:
Makaronowe muffinki z grzybami
1. Makaron należy ugotować w osolonej wodzie z łyżką oleju, miękki dokładnie odcedzić i dokładnie wystudzić ( makaron można ugotować dzień wcześniej ). Grzyby należy oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć, następnie pokroić w drobną kostkę i ugotować do miękkości, ugotowane dokładnie odcedzić i wystudzić ( tak jak makaron grzyby można je ugotować dzień wcześniej ).
2. Kolejno do miski dać jajka i śmietanę, następnie lekko je roztrzepać, dodać ser żółty i grzyby, wymieszać przyprawiając do smaku przyprawami i ziołami.
3. Formę do pieczenia muffinek posmarować masłem, następnie do każdego wgłębiania włożyć porcję makaronu formując takie jakby gniazdka, następnie makaron zalać przygotowaną masą.
4. Muffinki piec w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut do zrumienienia i ścięcia się masy. Muffinki będą gotowe gdy będą ładnie i bez problemu odchodziły od formy. Gotowe.
5. Podajemy i życzę smacznego.
2. Kolejno do miski dać jajka i śmietanę, następnie lekko je roztrzepać, dodać ser żółty i grzyby, wymieszać przyprawiając do smaku przyprawami i ziołami.
3. Formę do pieczenia muffinek posmarować masłem, następnie do każdego wgłębiania włożyć porcję makaronu formując takie jakby gniazdka, następnie makaron zalać przygotowaną masą.
4. Muffinki piec w temperaturze 180 stopni przez około 30-35 minut do zrumienienia i ścięcia się masy. Muffinki będą gotowe gdy będą ładnie i bez problemu odchodziły od formy. Gotowe.
5. Podajemy i życzę smacznego.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję i polecam.