Sposób przygotowania:
Makowe roladki w masie serowej
CIASTO:
Ze wszystkich składników zarobić ciasto kruche. Podzielić na 5 części. Z 2 upiec 2 placki, a z 3 zwinąć roladki z makiem w środku. Najlepiej ciasto ułożyć na ściereczkę by je ładnie zwinąć. 3 roladki ułożyć obok siebie na jednej blaszce. Upiec. Piec ok. 30min.
MAK DO ROLAD:
Mak sparzyć i zemleć. Utrzeć żółtka z cukrem i margaryną, dodać mak i pozostałe składniki. Przełożyć rolady.
MASA SEROWA:
Wymieszać ser, cukier, żółtka, cukier waniliowy. Smażyć 5 minut. Budyń śmietankowy rozpuścić w zimnym mleku. Dodać do masy serowej, wymieszać i zagotować. Ciepłą masą serową przełożyć placki. -Placek1 - masa serowa - placek z rolad - masa serowa - placek2. Polać polewą, posypać kokosem.
Ze wszystkich składników zarobić ciasto kruche. Podzielić na 5 części. Z 2 upiec 2 placki, a z 3 zwinąć roladki z makiem w środku. Najlepiej ciasto ułożyć na ściereczkę by je ładnie zwinąć. 3 roladki ułożyć obok siebie na jednej blaszce. Upiec. Piec ok. 30min.
MAK DO ROLAD:
Mak sparzyć i zemleć. Utrzeć żółtka z cukrem i margaryną, dodać mak i pozostałe składniki. Przełożyć rolady.
MASA SEROWA:
Wymieszać ser, cukier, żółtka, cukier waniliowy. Smażyć 5 minut. Budyń śmietankowy rozpuścić w zimnym mleku. Dodać do masy serowej, wymieszać i zagotować. Ciepłą masą serową przełożyć placki. -Placek1 - masa serowa - placek z rolad - masa serowa - placek2. Polać polewą, posypać kokosem.