Sposób przygotowania:
Roladki makowe w masie serowej
Ciasto kruche: na stolnicę dajemy wszystkie składniki i miesimy ciasto. Ciasto dzielimy na 5 części, 2 części rozwałkowujemy i dajemy na dwie formy o wymiarach 23x38 cm i pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni.. Z pozostałych 3 części robimy roladki. Roladki makowe: mak zaparzamy i mielimy przez maszynkę,. Ucieramy margarynę z cukrem pudrem i żółtkami, dodajemy mak i resztę składników a na koniec dajemy ubitą pianę z białek, mieszamy. 3 placki kruche rozwałkowujemy , rozsmarowujemy na nich mak i zwijamy roladki. Roladki układamy obok siebie na formie, lekko spłaszczamy formując jeden placek i pieczemy około 40-50 minut w temp. 180 stopni. Masa serowa: ser mielimy przez maszynkę, w garnku mieszamy ser, cukier, cukier waniliowy i żółtka i smażymy około 10 minut, budyń rozpuszczamy w mleku dodajemy do masy i smażymy aż ser będzie gęsty.Ciepłą masą smarujemy jeden placek kruchy, na ser dajemy placek z roladkami, smarujemy pozostałym serem i przekładamy drugim plackiem kruchy. Polewamy polewą.
Nina W.
bietka
masz całkowitą rację :)