ewatu

ewatu

Kucharz
[Przepisów: 15]

Makowiec z jabłkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodając na końcu ubitą pianę z białek. Wlać do formy, piec ok. 1 godz., w 190 - 200 st.

Makowiec z jabłkami

Składniki:

Makowiec z jabłkami

 

  • 8 jaj (piana z białek ubita i dodana na końcu),
  • 1 kostka masła,
  • 8 łyżek kaszy manny,
  • 0,5 kg maku,
  • 70 dag kwaśnych jabłek (startych na tarce o grubych oczkach),
  • 1 mały proszek do pieczenia,
  • 45 dag cukru pudru,
  • Zapach migdałowy, bakalie (rodzynki, orzechy).

 

Sposób przygotowania:

Makowiec z jabłkami
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodając na końcu ubitą pianę z białek. Wlać do formy, piec ok. 1 godz., w 190 - 200 st.C.