Sposób przygotowania:
Makowiec z masą serową
Ciasto: Białka oddzielić od żółtek, ubić z cukrem na sztywną pianę, powoli wsypywać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Dodawać po jednym żółtku. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, i makiem. Delikatnie wymieszać. Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto i wyrównać. Piec w temperaturze 180stopni C, ok. 30 min. upieczone ciasto wystudzić, przekroić na 2 placki. Masa:Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo dodawać serek. Ucierać do uzyskania jednolitej, puszystej konsystencji. Podzielić na 3 części. Na spod ciasta rozsmarować 1/3 masy serowej, wyłożyć dżem z czarnej porzeczki, rozsmarować, wyłożyć 1/3 masy serowej, przykryć pozostałym ciastem. Na wierzch wyłożyć resztę kremu serowego. Całość posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
msewka
luna
eli_555
marietta