Sposób przygotowania:
Małe kanie faszerowane
podałam wyżej mało precyzyjnie ilości składników, ale mięso miałam zmielone na kotlety i po prostu wykorzystałam trochę. Startą marchewkę podsmażyłam na 1 łyżeczce masła, razem z posiekaną drobno cebulką i chili, dodałam do mięsa. Doprawiłam do smaku, wymieszałam dokładnie dosypując 1 łyżeczkę bułki tartej i wlewając niewielką ilość mleka żeby masa nie była zbyt ścisła. Grzyby po dokładnym oczyszczeniu i wyłamaniu trzonków wrzuciłam na 2 minuty do wrzącej wody a potem odcedziłam. Małą łyżeczką do każdego nałożyłam porcję farszu delikatnie go ugniatając. Stroną od faszerowania przyłożyłam kapelusze do bułki tartej. Na patelni rozgrzałam łyżkę masła. Kładłam grzyby faszerowane panierowanym spodem do dołu i smażyłam aż się zrumieniły. Następnie dodałam jeszcze łyżeczkę masła i posiekaną drobno dużą szalotkę, chwilę smażyłam. Wlałam ok. 1/2 szkl. wina i dusiłam pod przykryciem ok. 10 minut. Pod koniec dorzuciłam kwiaty cukinii bo miałam kilka na zbyciu - nie trzeba im dużo czasu - wystarczy 2 - 3minuty. Odkryłam patelnię, wyjęłam kwiaty a do grzybów dolałam kilka łyżeczek śmietanki i gotowałam aż sos zgęstniał, doprawiłam do smaku. Podałam po prostu z bułką.