Sposób przygotowania:
Malinowy świat
Galaretkę przygotować jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia. CIASTO I PIANA: Margarynę, cukier, żółtka i cukier wanilinowy dać do miski i ucierać cały czas mikserem. Gdy będzie już dość fajnie utarta masa dodać mąkę przesiana przez sito z proszkiem do pieczenia. Podzielić na 2 części. Tak powstałe dwa ciasta wyłożyć na wyłożone papierem do pieczenia brytfanny. Białka ubijać ok. 5 minut, dodać cukier puder i łyżeczkę octu. Ubijać cały czas aż powstanie super gęsta piana. Podzielić na dwie części i wyłożyć na ciasta. Posypać migdałami oba ciasta i piec na złoty kolor w piekarniku. MASA MALINOWA: żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i mieszać aż napęcznieje, następnie zalać ją wrzątkiem i mieszać. Odstawić na 5 minut. Kremówkę ubijać, dodać cukier wanilinowy i cukier puder. Dodać pod koniec żelatynę. Mieszać dalej. Połowę masy wyłożyć na jeden placek. Następnie galaretkę ledwie tężejącą wymieszać mikserem z malinami. Dać do zamrażalki na ok. 5 minut. Wyjąć i wyłożyć na placek. Później wyłożyć drugą część kremówki. Przykryć drugim ciastem. Odstawić do lodówki na ok. 5 godzin. Smacznego.