Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Mandarynki w budyniu migdałowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 219

W głębokim rondlu zagotować mleko, cukier, esencję migdałową i ryż. Gotować na

Mandarynki w budyniu migdałowym

Składniki:

Mandarynki w budyniu migdałowym

 

  • 2 i 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • łyżeczka migdałowej esencji do ciasta
  • 1/3 szklanki ryżu
  • 30 dag konserwowych mandarynek
  • 1/4 szklanki płatków migdałów

Sposób przygotowania:

Mandarynki w budyniu migdałowym
W głębokim rondlu zagotować mleko, cukier, esencję migdałową i ryż. Gotować na małym ogniu 5 minut cały czas mieszając. Przełożyć do salaterki, przykryć i odstawić <Jo całkowitego wystygnięcia. Odsączyć mandarynki. Budyń przełożyć do czarek przeznaczonych dla gości. Ułożyć na wierzchu mandarynki i posypać płatkami migdałów.