Sposób przygotowania:
Margarynówki
Z margaryny, mąki, jajka i drożdży wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto uformować w kulę wsadzić do wody, a następnie do lodówki. Ciasto trzymać w lodówce około 2 godziny. Po 2 godz. ciasto rozwałkować dość cienko i kroić kwadraciki. Ciasto piec w gorącym piekarniku, ale ciasta nie wolno zarumienić. Po upieczeniu ciasto ostudzić, a następnie dawać na nie masę.
Masa:
Mleko, cukier oraz mąkę ziemniaczaną ugotować. W następnej kolejności margarynę rozrobić z 3 żółtkami i dodać do ugotowanej masy. Masę nakładać na zrobione wczęśniej ciasto.
Masa:
Mleko, cukier oraz mąkę ziemniaczaną ugotować. W następnej kolejności margarynę rozrobić z 3 żółtkami i dodać do ugotowanej masy. Masę nakładać na zrobione wczęśniej ciasto.