lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Margarynówki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczne margarynówki...

Margarynówki

Składniki:

Margarynówki

 

  • Ciasto:

 

 

  • Krem:

 

Sposób przygotowania:

Margarynówki
Z margaryny, mąki, jajka i drożdży wyrobić ciasto. Wyrobione ciasto uformować w kulę wsadzić do wody, a następnie do lodówki. Ciasto trzymać w lodówce około 2 godziny. Po 2 godz. ciasto rozwałkować dość cienko i kroić kwadraciki. Ciasto piec w gorącym piekarniku, ale ciasta nie wolno zarumienić. Po upieczeniu ciasto ostudzić, a następnie dawać na nie masę.

Masa:

Mleko, cukier oraz mąkę ziemniaczaną ugotować. W następnej kolejności margarynę rozrobić z 3 żółtkami i dodać do ugotowanej masy. Masę nakładać na zrobione wczęśniej ciasto.