Sposób przygotowania:
Marysieńka
Ciasto I
Białka ubić z cukrem dodać żółtka, potem kakao, mąkę i proszek do pieczenia a następnie wymieszać delikatnie.
Piec około 25 min. Po ostudzeniu ciasta przekroić na dwie cześć (wzdłuż)
Ciasto II
Białka ubić z cukrem dodać pokrojone orzechy oraz resztę składników i dokładnie wymieszać
Piec w 180 stopniach przez około 30-40 minut
Krem
Odlać pól szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem waniliowym. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać mąkę i pół szklanki mleka. Wszystko to wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń . Powstały budyń utrzeć z Kasią.
Krem nałożyć na ciasto i ewentualnie można polać górę polewą czekoladową.
Udanego wypieku!!!
Białka ubić z cukrem dodać żółtka, potem kakao, mąkę i proszek do pieczenia a następnie wymieszać delikatnie.
Piec około 25 min. Po ostudzeniu ciasta przekroić na dwie cześć (wzdłuż)
Ciasto II
Białka ubić z cukrem dodać pokrojone orzechy oraz resztę składników i dokładnie wymieszać
Piec w 180 stopniach przez około 30-40 minut
Krem
Odlać pól szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem waniliowym. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać mąkę i pół szklanki mleka. Wszystko to wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń . Powstały budyń utrzeć z Kasią.
Krem nałożyć na ciasto i ewentualnie można polać górę polewą czekoladową.
Udanego wypieku!!!