Sposób przygotowania:
Mazurek
Biszkopt: białka ubić z cukrem na sztywna pianę, następnie dodać do niej utarte żółtka, do masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko wymieszać i przełożyć do brytfanny. Masa: jajka utrzeć na parze z cukrem, dodać utarte masło z margaryną, następnie wlać parę kropli olejku migdałowego i łyżkę spirytusu lub wódki oraz sok wyciśnięty z całej cytryny. Mieszamy wszystkie składniki. Wylać na ciasto Masa biała: Wymieszać śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę zamoczyć w odrobinie wody. Zagotować mleko i zalać nim żelatynę i wymieszać ze śmietaną. Po przestudzeniu i zgęstnieniu, wylać na poprzednio położoną masę. Zalać lekko tężejącą galaretką. Piec w tem 180oC przez ok 40 min.