Sposób przygotowania:
Mazurek bakaliowy
Ciasto zagnieść i schłodzić w lodówce. 1/5 ciasta zostawić, resztę rozwałkować na dwa lub więcej placków w kształcie jaja. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, z pozostałego ciasta zrobić wałeczek i obłożyć mazurki. Upiec do zarumienienia w temp 200 st ok 15-20 min. W tym czasie przygotować masę bakaliową. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać serek homogenizowany i posiekane bakalie oraz pianę z białek. Wyłożyć na podpieczone spody. Piec ok 15-20 min. Przygotować bezę. Ubić białka, dodać cukier i ubijać aż do rozpuszczenia, na koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Udekorować upieczone mazurki bezą i wstawić do piekarnika do wysuszenia na ok 20 min w temp 125 stDalsze dekoracje polewą i bakaliami robimy po wystudzeniu.
A.B.
Tit
margolata
Natala1210
Marta1986
Sarenka
Lady Marmolada
agap
luna19
Ja daję surowe, owszem spotkalam sie z gotowanymi ale do ciastek przez maszynkę, jednak mi nie smakują z gotowanymi