Sposób przygotowania:
Mazurek cygański
Ubić białaka gdy piana bedzie sztywna dodac cukier żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wymieszać. Wylać ciasto do blaszki wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką . Upiec!! Masło przeznaczone na ciasto makowe utrzec z cukrem miodem i żółtkami dodać wypłukany i 2-3 krotnie zmielony mak. Mąkę cynamon sodę kakao zapach migdałowy i wymieszać z dobrze ubitą pianą z białek ciasto upiec w formie. Takie same jak biszkopt wyłożonej pergaminem utrzeć masło przeznaczone na krem , dodawać po łyżce jaja ubite z cukrem na parze kakao (wcześniej rozprowadzone w odrobinie wrzącego mleka) , cukier wanilinowy i spirytus. Biszkopt przekroić na dwie części na pierwszej ułożyć połowe kremu potwm ciasto makowe i nów warstwe kremu i druga cześć biszkoptu całość obłożyć kremem i dowolnie udekorować !!!