LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Mazurek czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczny mazurek czekoladowy na wyjątkowe okazje

Mazurek czekoladowy

Składniki:

Mazurek czekoladowy

 

  • 3 żółtka
  • 1 szklanka śmietany
  • 25 dag margaryny
  • 10 dag szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • łuskane orzechy do ozdoby
  • do polewy:
  • 1/2 szklanki mleka
  • 12 dag szklanki cukru
  • 13 dag margaryny
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1/2 szklanki mleka w proszku

Sposób przygotowania:

Mazurek czekoladowy
Wyrabiamy kruche ciasto z żółtek śmietany margaryny cukru i mąki pszennej by można było je rozwałkować na grubość około 2 cm góra 3 cm i włożyć na blachę podnosząc brzegi i piec na 20 minut w gorącym piekarniku między czasie robimy szybko polewę mleko płynne , cukier ,margarynę i kakao gotujemy aż się rozpuszczą i dodajemy przesiane mleko w proszku dokładnie i staranie mieszamy i gorącą masę wkładamy na spód ciasta i udekorować możemy orzechami włoskimi