Sposób przygotowania:
Mazurek kajmakowo-śliwkowy
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy pozostałe składniki i zarabiamy ciasto. Jeśli było by za twarde dokładamy łyżkę śmietany. Ciasto wałkujemy na prostokąt o wymiarach nieco większych niż blaszka ( o 1.5 cm dłuższe i szersze na każdym boku). Następnie radełkiem odcinamy z każdej strony pasy o które ciasto było za wielkie. Prostokątny spód przenosimy na blaszkę. Boki smarujemy białkiem. Wzdłuż boków układamy kuleczki sporządzone z odciętego ciasta kruchego. W ten sposób uzyskujemy ozdobny brzeg. Ciasto pieczemy około 30 minut w 180°C. Wyjmujemy i studzimy. WYPEŁNIENIE: Na wystudzonym cieście rozsmarowujemy kajmak. Na wierzch układamy pokrojone w paski śliwki. Rozpuszczamy czekoladę mleczną z jedną łyżką mleka i polewamy śliwki. Tak samo postępujemy z białą czekoladą-rozpuszczamy z łyżką mleka i dekorujemy.