kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Książka Kucharska: Wielkanocne ciasta

Mazurek kakaowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mazurek kakaowy też podawać na wielkanocne

Mazurek kakaowy

Składniki:

Mazurek kakaowy

 

  • cukier 20 dag
  • jajka 4 całe
  • kakao 4 łyżki
  • wanilia pół laska
  • sucharek utarty 1 łyżka
  • polewa dowolna

Sposób przygotowania:

Mazurek kakaowy
Utrzeć żółtka z cukrem do białości, dodać kakao, utłuszczoną wanilię, przesiany sucharek, ubite na pianę białka. Włożyć ciasto do formy wyłożonej natłuszczonym papierem i wyspanej tartą bułką. Piec w umiarkowanie 20-30 minut 130 C. Polukrować dowolną polewą.