ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Mazurek keksowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczny mazurek keksowy nie tylko na święta

Mazurek keksowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mazurek keksowy

 

Sposób przygotowania:

Mazurek keksowy
Masło przekładamy do miski, wsypujemy cukier puder i cukier waniliowy. Ucieramy przy użyciu miksera na gładką masę. Wbijamy kolejno jajka ciągle mieszając, a następnie powoli dodajemy mąkę. Morele kroimy na średniej wielkości kawałki i razem z rodzynkami i żurawiną dajemy do ciasta. Całość mieszamy do połączenia się bakalii z ciastem. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 40min. Dekorujemy wg uznania. Ja użyłem lukru, moreli, orzechów włoskich i kolorowych galaretek. Ciasto piekłem na blaszce 26/38cm.
Mazurek keksowy
Masło przekładamy do miski wsypujemy cukier puder i cukier waniliowy Ucieramy przy użyciu miksera na gładką masę Wbijamy kolejno jajka ciągle mieszając a następnie powoli dodajemy mąkę Morele kroimy na średniej wielkości kawałki i razem z rodzynkami i żurawiną dajemy do ciasta
Mazurek keksowy
Całość mieszamy do połączenia się bakalii z ciastem Pieczemy w 180 stopniach przez ok 40min Dekorujemy wg uznania Ja użyłem lukru moreli orzechów włoskich i kolorowych galaretek