Sposób przygotowania:
Mazurek kruszony 4
Wyłożyć składniki na stolnicę. Z mąki, margaryny, cukru pudru, żóltek, śmietany, proszku do pieczenia i cukru waniliowego zagnieśc ciasto. Podzielić na dwie części. Wyłożyć do dwóch natłuszczonych blach i piec w nagrzanym piekarniku aż ciasto zrobi się złote. Po upieczeniu jeden placek pokruszyć. Do kruszonki dodać galaretki, orzechy, śmietanę, kakao, cukier waniliowy, rodzynki. To wszystko razem wymieszać i wyłożyć na placek. Polać polewą.
edytaha
Czy kakao ma być na pewno 40 dag?
mika3008
edytaha
No to szkoda, że nie jesteś w stanie podać żadnych informacji. Ja np. mam 4 rozmiary "standardowych" blach. Takie trochę lakoniczne są Twoje opisy i ktoś, kto chciałby skorzystać z tych przepisów raczej się zniechęci :(
mika3008
No a czego nie rozumiesz poza rozmiarami blach, temperatury i czasu?
edytaha
Akurat w tym przepisie rozumiem wszystko, ale zaglądałam do innych Twoich przepisów i wierz mi, napisane są tylko dla osób, które mają praktykę w pieczeniu i są w stanie zorientować się co też autor ma na myśli. Osoba początkująca nic z tego nie zrozumie. Pozdrawiam.
mika3008
Jak uważasz
MagdaMM