Sposób przygotowania:
Mazurek Roxi
Ubić białka, dodać cukier, żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do reszty.Blaszkę wysmarować masłem i posypać bułką tarta, wylać do niej ciasto.Piec.Masło utrzeć z cukrem, miodem i żółtkami, dodać mak (wcześniej wypłukać i 3 x zmielić). Dodać mąkę, cynamon, sodę, kakao, zapach migdałowy. Wszystko wymieszać z ubitą pianą.Ciasto piec w formie jak na biszkopt - wyłożonej pergaminem.Utrzeć masło (robimy krem) dodawać po 1 jaja ubite z cukrem na parze, kakao (wcześniej rozmieszane w odrobinie mleka), cukier waniliowy i spirytus (w wersji dla dorosłych naturalnie)Biszkopt przekroić na dwie części, na pierwszej ułożyć połowę kremu, następnie makowe ciasto, znowu warstwę kremu i drugą część ciasta. Cały placek obłożyć kremem i udekorować.
Henia
Henia
Zapomniałam jeszcze, jakbyś mogła robić mniejsze odstępy między składnikami! Ciężko się czyta!Pozdrawiam!
misia53