Sposób przygotowania:
Mazurek serowy - koronkowy
Zagnieć kakaowe ciasto kruche,gdyby się kruszyło można dodać trochę oleju słonecznikowego lub sojowego. Podziel na dwie części zawiń w folię i wstaw 1 kulę do zamrażalnika na 2 godziny, drugą do lodówki. Przygotuj masę serową: żółtka utrzyj z cukrem, dodaj ser, miekkie masło i budyń, wymieszaj. Na końcu dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj. Dodaj rodzynki. Na wysmarowaną i wysypaną tartą bułką małą formę mazurkową utrzyjrównomiernie w łezkę pierwszą kulę ciasta wyjętą z zamrażalnika.Wyłóż na to masę serową,na górę ułóż dekoracje z drugiej kuli ciasta. Upiec w średnio - gorącym piekarniku na lekko rumiano .Po ostudzeniu udekoruj mazurek motywem wielkanocnym.
luna
pigwa
Natala1210
Jojo
msewka
iwi69
Podpisuje sie pod tym.
eli_555
Pyza
Sarenka
jaNina
Sernik z kruchym ciastem kakaowym (tzw koronkowy) piekę od wielu lat, tylko zmieniam formę, kształt i dekorację - zawsze wszystkim smakuje - dlatego polecam!
Raz jest to mazurek, raz w okrągłej formie jako torcik serowy z koronką dookoła.