Sposób przygotowania:
Meksykańska gordita na polską nutę
Mięso umyć i osuszyć. Lekko rozbić tłuczkiem i oprószyć solą, pieprzem oraz słodką papryką. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rumiano z każdej strony. Z ciasta francuskiego wykroić 6 krążków kubkiem. W trzech krążkach wyciąć otwory szklanką o mniejszej średnicy. Na pełne krążki nałożyć te z „dziurką” i delikatnie zlepić. Ułożyć na blachę wyłożona papierem i kilkakrotnie nakłuć widelcem. Posmarować wodą i wstawić do piekarnika na 5-7 minut na 200 st i upiec na rumiano. Wyjąć z piekarnika. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i wrzucić mrożone warzywa. Podsmażyć, a potem udusić warzywa do miękkości. Doprawić do smaku sola, pieprzem oraz szałwią. Dodać sos tabasco, wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia. Dodać pokrojoną w dużą kostkę pierś z kurczaka. Wymieszać. Na miseczki z ciasta francuskiego nakładać warzywa z kurczakiem i podawać.