Sposób przygotowania:
Meksykańska zupa z grzankami
Na patelni podsmażamy kolejno mięso mielone, czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę, posiekane drobno cebulę i czosnek. Wlewamy ok pół garnka wody. Wrzucamy pokrojoną w plasterki marchew, kostkę rosołową i pół łyżki wegety. Doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy kilka szczypt koperku, bazylii, oregano, tymianku i pietruszki. Zmniejszamy ogień. Dokładamy puszkę pomidorów. Gotujemy ok 10 min. Dodajemy puszkę kukurydzy i czerwonej fasoli. Gotujemy kolejne 10 min. Podsmażone wcześniej produkty dorzucamy do zupy. Gotujemy 10 min. W tym czasie mieszamy 2 łyżki śmietany z 4 łyżeczkami koncentratu i chochlą przygotowanej już zupy. Dodajemy to do zupy. Mieszamy. Zagotowujemy. Zupa jest gotowa do podania z grzankami. Do dekoracji stosujemy posiekaną świeżą bazylię.
czarownica