kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Meksykańskie naleśniki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszne meksykanskie nalesniki - danie z kuchni meksykanskiej rowniez dla studentow!

Meksykańskie naleśniki

Składniki:

Meksykańskie naleśniki

 

  • 1 puszka czerwonej fasoli (20dag)
  • po 1 czerwonej i zielonej papryce
  • 1 cebula, 4 łodygi selera naciowego
  • 40 dag mięsa mielonego
  • 15 dag żółtego sera
  • sól, pieprz, przyprawa do dań meksykańskich
  • Składniki na ciasto:
  • 1szkl. wody
  • 1,5szkl. mleka
  • 2 szkl.mąki
  • sól do smaku, troszkę cukru
  • łyżka oleju

 

Sposób przygotowania:

Meksykańskie naleśniki
Smażymy naleśniki z przygotowanego ciasta. Robimy farsz z fasolki, pokrojonej w kostke papryki, selera naciowego (krążki) i cebuli i mielonego mięsa (smazac na patelni). Do faszu dodajemy ser, farszem smarujemy nalesniki i zapiekamy 20 minut w temp. 180 stopni.