InesS

InesS

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Meksykańskie naleśniki na Łowiczu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybkie, sycące i pyszne. Idealne na ekspresowy obiad lub kolację.

Meksykańskie naleśniki na Łowiczu

Składniki:

Meksykańskie naleśniki na Łowiczu

 

  • sos Łowicz meksykański (520g)
  • puszka kukurydzy (340g)
  • ser żółty (30dag)
  • mięso mielone (25dag)
  • szczypta chili
  • 2 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki oleju
  • jajko

Sposób przygotowania:

Meksykańskie naleśniki na Łowiczu
Podsmaż mięso mielone na patelni, następnie przerzuć je do garnka i zalej meksykańskim sosem Łowicz. Dodaj puszkę kukurydzy, dopraw szczyptą chili i zagotuj całość. Zmiksuj mleko, mąkę, olej i jajko i usmaż naleśniki. Gorące naleśniki posyp serem, złóż na pół, pokrój w efektowne trójkąciki i polej sosem.