eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Meksykańskie żeberka Eli

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Pyszne żeberka z sosem meksykańskim Łowicz, pieczone w piekarniku.

Meksykańskie żeberka Eli

Składniki:

Meksykańskie żeberka Eli

 

Sposób przygotowania:

Meksykańskie żeberka Eli
Żeberka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na porcje.Wymieszać czosnek,paprykę słodką i ostrą,sól,pieprz,natrzeć żeberka i włożyć na godzinę do lodówki.Żeberka wyjąć z lodówki,włożyć do worka,wlać sos meksykański,spiąć worek zapinką i położyć na blaszkę.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez godzinę.Po godzinie wyjąć z piekarnika i rozciąć worek.Blaszkę jeszcze włożyć do piekarnika na 20 minut,żeby żeberka się zrumieniły.Smacznego!