Sposób przygotowania:
Metrowe ciasto
Ciasto Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać wodę o olej, wymieszać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem, miksować. Ubić pianę z białek i dodać ja do przygotowanej wcześniej masy, mieszać delikatnie łyżką. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać 2 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Formą keksową wykładać papierem (tylko dno). Obydwa ciasta piec osobno w 180 st, ok 40 minut. Wystudzone ciasta kroić w kromki jak chleb. Masa Mleko zagotować z cukrem kryształem i waniliowym, oraz kaszą. Gotować, aż do jej zgęstnienia, potem ją ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i wódką, na końcu łączyć z kaszą. Smarować "kromki" chlebem naprzemiennie (raz jasną, raz ciemną) układać obok siebie. Zostawić krem na górę. Jeśli zabraknie nam miejsca na ułożenie długiego ciasta, zrobić dwa. wierzch ciasta smarować pozostałym kremem, polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Chłodzić w lodówce. kroić pod kątem, tak, żeby wyeksponować środek.
aga2993
joasiaant