Sposób przygotowania:
Metrowiec z kremem
CIASTO: Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, wodę, mąkę, proszek do pieczenia i aromat cytrynowy. Wszystko miksujemy na jednolitą konsystencję. Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy 1 łyżeczkę kakao. Dwie keksówki smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Ciasta pieczemy ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. KREM: 2 szklanki mleka zagotowujemy, dodajemy cukier i mieszamy. 1 szklankę mleka rozprowadzamy z mąką ziemniaczaną i dodajemy do wcześniej zagotowanego mleka z cukrem. Ponownie zagotowujemy. Krem studzimy i stopniowo miksujemy z margaryną. Upieczone i przestudzone 2 ciasta kroimy w 2 cm kromeczki. Smarujemy kremem i zlepiamy kolorami na przemian lekko dociskając. POLEWA: Wszystkie składniki zagotowujemy w rondelku na bardzo małym ogniu cały czas mieszając. Gotowe ciasto polewamy polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.