paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Mięcho z macierzanką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny schab marynowany w ziołach . Można podawać na gorąco lub zimno.

Mięcho z macierzanką

Składniki:

Mięcho z macierzanką

 

Sposób przygotowania:

Mięcho z macierzanką
Schab opłukać i osuszyć. Całe mięso natrzeć przyprawami wieczorem tak aby przeleżało całą noc. Czosnek przecisnąć przez praskę i również nim natrzeć mięso. Na drugi dzień mięso przełożyć do rękawa do pieczenia zawiązać z obu tron i wstawić do nagrzanego piekarnika . Piec około 1 godzimy jeśli schab jest grubszy trzeba będzie piec dłużej. Pod koniec pieczenia rozciąć delikatnie folię tak aby mięso się przyrumieniło. Podajemy na ciepło z ziemniakami lub zimno z pajdą chleba.

Tagi:

beza schab bezy