motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Mielone indycze z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sznycle z udźca indyka z koperkiem

Mielone indycze z koperkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mielone indycze z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Mielone indycze z koperkiem
Mięso myjemy, osuszamy i mielimy przez maszynkę do mięsa. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy na drobną kostkę. Bułkę moczymy w mleku i odstawiamy na 10 min. Po tym czasie dokładnie odciskamy. Umyty koper siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą dodajemy jajko oraz kucharek i pieprz. Wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Mielone indycze z koperkiem
Do miseczki dajemy zmielone mięso i pozostałe składniki
Mielone indycze z koperkiem
Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę i doprawiamy do smaku. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron