pelargoniab12

pelargoniab12

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Mielone kotlety nadziewane serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo ładnie wyglądają z tym żółtym środkiem

Mielone kotlety nadziewane serem

Składniki:

Mielone kotlety nadziewane serem

 

  • 1/2 kg mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • 1 mała bułka
  • 1 jajko
  • mleko do namoczenia bułki
  • 20 dag żółtego sera
  • tarta bułka do panierowania
  • sól
  • pieprz mielony
  • majeranek
  • maggi
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki masła

 

Sposób przygotowania:

Mielone kotlety nadziewane serem
Aby usmażyć mielone kotlety nadziewane serem trzeba zacząć od namoczenia w mleku bułki. Potem ją dobrze odcisnąć . Cebulę drobno pokroić i usmażyć na 2 łyżkach oleju . Wymieszać mięso z bułką , cebulą , jajkiem .Doprawić do smaku solą , pieprzem , majerankiem , maggi. Masę mięsną podzielić na 10 części. Uformować kotlety .Ser pokroić na kawałki - ma być 10 kostek .W środek każdego kotleta wcisnąć kostkę sera . Panierować kotlety w bułce tartej . Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju .Przełożyć do garnka . Skropić kilkoma łyżkami wody .Dodać masło i dusić na bardzo małym gazie pod przykryciem 5 minut .