Sposób przygotowania:
Mielone kotlety nadziewane szpinakiem
Aby usmażyć mielone kotlety nadziewane szpinakiem trzeba zacząć od namoczenia w mleku bułki. Potem ją dobrze odcisnąć . Cebulę drobno pokroić i usmażyć na 2 łyżkach oleju . Wymieszać mięso z bułką , cebulą , jajkiem .Doprawić do smaku solą , pieprzem , majerankiem , maggi. Masę mięsną podzielić na 10 części. Na małą patelnię włożyć szpinak i łyżkę masła .Smażyć go aż odparuje woda . Posolić i posypać pieprzem do smaku. Wlać roztrzepane dokładnie jajko i usmażyć tak by było dobrze ścięte .W środek każdej porcji włożyć porcję szpinaku ( ok. 1 łyżeczki ). Uformować kotlety. Panierować kotlety w bułce tartej . Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju .Przełożyć do garnka . Skropić kilkoma łyżkami wody .Dodać masło i dusić na bardzo małym gazie pod przykryciem 5 minut .