katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Mielone na pieczarkowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mocno pieczarkowe mielone kotleciki.

Mielone na pieczarkowo

Składniki:

Mielone na pieczarkowo

 

Sposób przygotowania:

Mielone na pieczarkowo
Bułkę zamaczamy w mleku, odciskamy dodajemy do mięsa z obraną i drobno pokrojoną cebulą. Pieczarki myjemy jeśli trzeba obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Odparowujemy z płynu na patelni. Przestudzamy i dodajemy do mięsa. Czosnek rozcieramy ze solą i też dodajemy do mięsa chyba że smak czosnku komuś nie pasuje czosnek pomijamy. Wbijamy jajka i dodajemy 1-2 łyżki bułki tartej. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odrywamy kawałki mięsnej masy i formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano.