Sposób przygotowania:
Mielone nadziewane szpinakiem i fetą
Szpinak umyć, ususzyć, posiekać i udusić na łyżce masła. Dodać czosnek granulowany, wymieszać z rozgniecioną widelcem fetą, doprawić pieprzem. Ostudzić.Do miski wrzucić mięso, dodać jajko, kaszę oraz przyprawy, wyrobić jednolita masę. Na talerzu wysypać bułkę tartą do panierowania. Brać łyżkę masy mięsnej, rozpłaszczyć na dłoni, położyć łyżeczkę farszu szpinakowego, zlepić dokładnie, obtoczyć w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej, po chwili zmniejszyć płomień. Smażyć ciut dłużej niż zwykłe mielone. Podajemy na liściach sałaty (u mnie roszponka) z dodatkiem ziemniaczków i jarzynki.
zbysiowa
Alex_M
zbysiowa
Jak się lubi szpinak i fetę to zasmakuje:)