noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Mielone-nowe-mortadelowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jesli znudziły się Wam tradycyjne mielone to wypróbujcie te ;) zamiesciłam ten przepis na innej stronie pod nickiem noculos Noculak

Mielone-nowe-mortadelowe

Składniki:

Mielone-nowe-mortadelowe

 

Sposób przygotowania:

Mielone-nowe-mortadelowe
Cebulę obieramy i scieramy na tarce, tak samo robimy z mortadelą-scieramy na tarce o dużych oczkach. Bułki namaczamy w wodzie i nastepnie dodajemy do mortadeli połącoznej z cebula, wbijamy jajka, dodajemy posiekane wczesniej ząbki czosnku(mozna zastapic czosnkiem granulowanym).Doprawiamy solą, pieprzem, papryką. Wyrabiamy, formujemy kotlety-takie jak zwykłe mielone. Obtaczamy w bułce tartej, smazymy na rozgrzanym oleju. Najlepsze na ciepło, chociaz zimne tez dobrze smakują. Smacznego!!!

Tagi:

jajko tarta jajka