iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Mielone w sosie grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Grzyby dodaję do sosów mięsnych bardzo często. Lubię je zbierać a potem wykorzystywać w mojej kuchni.

Mielone w sosie grzybowym

Składniki:

Mielone w sosie grzybowym

 

Sposób przygotowania:

Mielone w sosie grzybowym
Mięso wyrabiamy z solą, pieprzem, kajzerką, jajkami, gałką, majerankiem, formujemy kotlety, smażymy na złoto. Grzyby siekamy, cebulę kroimy w kostkę, smażymy na łyżce oleju, dodajemy posiekaną paprykę, smażymy, solimy, pieprzymy, dodajemy śmietanę, chwilę dusimy. Przekładamy mielone do rondla, dodajemy sos, dusimy 10 min.