malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Mielone w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Danie idealne na obiad. Moja rodzina bardzo lubi kotlety mielone dlatego często je gotuję. Sosem polewamy ziemniaki.

Mielone w sosie pieczarkowym

Składniki:

Mielone w sosie pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Mielone w sosie pieczarkowym
Mięso wyrabiamy z jajkiem bułką, majerankiem, solą i pieprzem. Marchew gotujemy na miękko razem z pieczarkami. Następnie mielimy aby powstała błaga masa możemy też zmiksować. z mięsa formujemy kotleciki i smażymy na złoto. Przekładamy do rondla podlewamy bulionem, śmietaną i dodajemy zmielone warzywa. Dusimy 20 min, przed podaniem zagęszczamy maką i posypujemy koprem.