katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mielone z farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mielońce z pieczarkowym dodatkiem.

Mielone z farszem

Składniki:

Mielone z farszem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone z farszem
Pieczarki umyć, pokroić , przesmażyć na maśle. Posolić i wystudzić. Do mięsa dodać tartą bułkę i mleko. Cebulę drobno pokroić, dodać do mięsa, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zarobić masę. Do wystudzonych pieczarek dodać ser i pietruszkę, doprawić do smaku. Kawałki masy mięsnej rozpłaszczać wilgotnymi dłońmi. Nakładać na nie przygotowany farsz. Formować podłużne kotlety. Panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.