vici

vici

Kucharz
[Przepisów: 10]

mielone z kapusta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

cos innego niz zwykle mielone

mielone z kapusta

Składniki:

mielone z kapusta

 

  • srednia glowka kapusty
  • 1/2 kg miesa mielonego
  • 2 szkl ryzu
  • 5 lyzek kaszy manny
  • 4 jajka
  • 2 lyzki musztardy
  • sol,pieprz
  • Sos;przecier pomidorowy,2 kostki rosolowe drobiowe.

Sposób przygotowania:

mielone z kapusta
Kapuste poszatkowac, posolic i pozostawic pod przykryciem na 30 min.nastepnie oddusic.Do kapusty dodac surowy ryz,mielone,kasze manna,jajka,musztarde pieprz i sol .Po wymieszaniu formujemy sredniej wielkosci kulki ,obtaczamy w mace i obsmazamy ze wszystkich stron.Kulki przekladamy do garnka i zalewamy rozpuszczonym rosolem z przecierem pomidorowym(wody ma byc tyle aby wszystkie kulki byly przykryte)mozna dodac troche ostrego keczupu. Gotujemy 50 minut pod przykryciem na msalym ogniu(jak beda sie zbyt intensywnie gotowac to sie rozpadna)SMACZNEGO!!!