katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mielone z wkładką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zalegające kawałeczki mięsa schowałam w mielonym.

Mielone z wkładką

Składniki:

Mielone z wkładką

 

Sposób przygotowania:

Mielone z wkładką
Pieczarki płuczemy i drobno kroimy. Przesmażamy na maśle i przestudzamy. Do mięsa mielonego wbijamy jajka, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i około3 łyżki bułki tartej. Dodajemy też przygotowane pieczarki, doprawiamy do smaku i zarabiamy masę. Kawałki mięsa jeśli są duże przekroić na mniejsze. Na dłoni rozpłaszczamy oderwane kawałki mięsnej masy, nakładamy przygotowane mięso i zawijamy kotlety. Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.